X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
wiejska gospoda
Wengen
Lüch de Survisc

Lüch de Survisc

wiejska gospoda w Wengen 

Lüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Lüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - DolomitenLüch de Survisc  - Wengen - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Lüch de Survisc
Rodzina Manfred Vallazza
Cians 13
39030 WengenWengen
Telefon +39 0471 843149
Tel. kom. +39 339 7992784
www.survischof.bz
dodaj do przechowalni
Godziny otwarcia
Otwarte przez cały rok, ale tylko po wcześniejszym umówieniu.
Opis gospodarstwa
Po słonecznej stronie Dolomitów, na wysokości 1.475 m n.p.m. leży gospodarstwo rodzinne Lüch de Survisc. Rodzina Vallazza wie, jak rozpieszczać gości regionalnymi daniami ladyńskimi i jak stworzyć niesamowitą atmosferę. W ciepłym sezonie można spędzić niezapomniane chwile na tarasie słonecznym, z którego rozciąga się jedyny w swoim rodzaju widok na Dolomity.
Jedzenie i picie
Speck, "Kaminwurzen", ser, krupnik, "Tutres" ("Tirtlen") faszerowane szpinakiem, serem, kapustą, ziemniakami i makiem. Zupa jarzynowa, "Kaiserschmarn", "Cajinci arstis" (pierogi) nadziewane szpinakiem i ricottą, placek ziemniaczany "Blattlen" z kapustą, "Schlutzer" kluseczki szpinakowe, kluseczki serowe z mniszkiem, knedle z gulaszem, polenta z serem lub grzybami, wieprzowina, wołowina lub jagnięcina, domowe kiełbasy. Jesienią półmisek mięs lub żeberka. Słodkie "Krapfen", pączki makowe, strudel jabłkowy, ciasto gryczane ("schwarzplentener"), tort makowy, "Strauben". Äpfelkiechl. Soki: z czarnego bzu, malinowy, z czerwonej porzeczki, z melisy. Koktajle mleczne z owocami z gospodarstwa.
Samochodem
Z St. Lorenzen jechać w kierunku Gadertal do Wengen. W centrum wsi minąć kościół, następnie przy remizie skręcić w lewo. Po 3 zakrętach, dojeżdżamy do nowej stajni. Tu skręcamy w prawo do gospodarstwa.
Pieszo
Z placu przed kościołem w Wengen przez Meditationsweg do gospody (czas: 20 min) Z gospodarstwa do kościoła św. Barbary, a następnie przez pastwiska górskie z Armentara do Hospicjum Świętego Krzyża (droga 15, czas: 3 godz.).
Podręczny szkic dojazdu
Materiał audio:
Lüch de Survisc w Wengen

This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Get Adobe Flash player