X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
wiejska gospoda
Sexten
Kinigerhof

Kinigerhof

wiejska gospoda w Sexten 

Kinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Kinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - DolomitenKinigerhof  - Sexten - urlop w gospodarstwie  - Dolomiten
Kinigerhof
Rodzina Paul Peter Stabinger
Kiniger 1
39030 SextenSexten
Telefon +39 0474 710704
faks +39 0474 710704
info@kinigerhof.com www.kinigerhof.com
dodaj do przechowalni
Godziny otwarcia
Otwarte od Zielonych Świątek do połowy października i od początku grudnia do końca kwietnia. Zamknięte w poniedziałki. W lipcu i sierpniu, a także podczas Bożego Narodzenia i od początku lutego do połowy marca - codziennie. Zaleca się wcześniejszą rezrwac
Opis gospodarstwa
Taras w gospodarstwie Kinigerhof jest położony na wysokości 1.399 m n.p.m. i stanowi część górskich gigantów w Sextner Dolomiten. Vis a vis, na tle błękitnego nieba widać jedną z najsłynniejszych wież skalnych, znaną jako „Sextner Sonnenuhr“ (meridiana di Sesto). Specjalnością lokalu jest wędzone mięso: speck z różnych części świni, wędzone mięso wołowe, kiełbasy, salami i gotowany wędzony boczek Bauer - wszystko smakuje wybornie. Szczególną uwagę należy zwrócić na kuchnię oraz na liczne zioła i jagody z własnego ogrodu.
Jedzenie i picie
Mieszany półmisek: speck, ser, wołowina, kiełbasa "Kaminwurzen", wiejskie salami i gotowany boczek. Krupnik, zupa gulaszowa, jarzynowa i zupa z knedlami ze speckiem. Knedle ze speckiem i jarskie, kluseczki z serem, ze szpinakiem i z grzybami. "Schlutzer" pierogi ziemniaczane, gnocchi z sosem serowym. Gulasz z knedlami, wołowina i pieczeń wieprzowa, domowa kiełbasa z kapustą, omlety, jaja ze speckiem. "Kaiserschmarrn", "Strauben" i różne ciasta. Na zamówienie: grill, żeberka i chłopska patelnia ("Bauerngröstl"). W lecie na zamówienie: różne sałatki ze świeżym kozim serem. Soki: z czarnego bzu, z czerwonej i z czarnej porzeczki.
Samochodem
W Sexten obok Sport Mode Kiniger skręcić lewo, jechać drogą Europaweg do hotelu St. Veit i stamtąd kierować się drogowskazami.
Pieszo
Bezpośrednio od stacji kolejki Helm zboczem góry do starego Harpfe i dalej ulicą do Kinigerhof (czas: 15 min). Z dziedzińca wzdłuż Sextner możliwość odbycia tematycznych spacerów lub wędrówka do Helm (przez Mitterberg).
Podręczny szkic dojazdu
Materiał audio:
Kinigerhof w Sexten

This Item uses Adobe Flashplayer.
You can download it using the button below.

Get Adobe Flash player