X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
wiejska gospoda
Bozen
Föhrner

Föhrner

wiejska gospoda w Bozen 

Föhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols Süden
Föhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols SüdenFöhrner  - Bozen - urlop w gospodarstwie  - Südtirols Süden
Föhrner
Rodzina Bracchetti
Glaningerweg 19
39100 BozenBozen
Telefon +39 0471 287181
foehrner@alice.it dodaj do przechowalni
Godziny otwarcia
Otwarte od końca września do połowy grudnia i od połowy stycznia do końca maja, od czwartku do niedzieli i w święta od godz.12:00. Od poniedziałku do środy zamknięte. Zalecana rezerwacja.
Opis gospodarstwa
Pierwsze wzmianki na temat gospodarstwa Föhrnerhof pochodzą z 1135 roku. Z miejsca, gdzie jest ono położone, rozciąga się piękny widok w kierunku Bozen (Bolzano), dolinę Überetsch (Górna Adyga) aż po niziny (Dolna Adyga). Gospodarstwo ma zatem bardzo długą historię, lecz także idzie z duchem czasu: młoda gospodyni, Karin Bracchetti, już od dawna zaznacza swoją obecność w zdominowanym przez mężczyzn świecie uprawy winorośli.
Jedzenie i picie
Speck, "Kaminwurzen", szary ser, chleb domowej roboty. Zupa z knedlami ze speckiem i zupa z knedlami z wątróbką , "Schlutzer", knedle ze szpinakiem, z serem, kluski z czarnego chleba w sosie z szarego sera, głowizna cielęca, regionalna potrawa z wołowiny "saueres Rindfleisch", żeberka i golonka. Ser z dżemem i chutneys, różne ciasta, semifreddo. Jesienią: kiełbasa z kapustą, wieprzowina, wędliny, kasztany. Wiosną: królik i jagnięcina, jak również "Schöpsernes". Soki: jabłkowy, z czarnego bzu, mięty pieprzowej, z melisy i z czarnej porzeczki.
Nasze wina
Chardonnay ’14 ma typowy aromat bananów, cytrusów i białych kwiatów. W smaku jest bardzo łagodne. Vernatsch ’14 ma owocowy zapach. Wyczuwalne garbniki sprawiają, że jest to wino o bardzo wyrazistym smaku. Lagrein ’14 ma intensywną barwę i owocowy aromat typowy dla tego gatunku. W smaku wyczuwa się garbniki i taniny.
Samochodem
Z Bozen (Bolzano) jechać drogą do Jenesien. Tuż przed trzecim tunelem skręcić w lewo w wąską drogę (uważać na znaki). 300 m dalej znajduje się "Buschenschank".
Pieszo
W Gries za starym parafialnym kościółkiem zaczyna się droga Glaninger Ochsenweg do Glaning (nr 9) i prowadzi bezpośrednio do Föhrnerhof (naleźy podążać za znakami). Z Bozen (Bolzano), podobnie jak z Glaning, w obu przypadkach spacer 40-minutowy.
Podręczny szkic dojazdu