X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Dania główne

Zrazy wołowe

składniki

Składniki dla 4 osób:
4 plastry gotowanej szynki
4 plastry wołowiny
4 ogórki
sól i pieprz, musztarda
oleju z orzeszków ziemnych, masła, czerwonego wina

przygotowanie

Plastry wołowiny rozbić, posmarować musztardą i doprawić solą i zmielonym pieprzem. Położyć na to plasterki gotowanej szynki i ogórki, zrobić zrazy i spiąć przy pomocy dwóch wykałaczek. Na patelni podgrzać olej arachidowy i masło i na dużym ogniu przysmażyć zrazy z każdej strony. Wlać czerwone wino i pozostawić na około 30 minut, by się gotowało w tym wywarze w temperaturze 200°. W razie potrzeby dolać wody lub czerwonego wina. 
drukuj
www.roterhahn.it