X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Dania główne

Wołowina w sosie ziołowym

składniki

800 g wołowiny (z kością z szynki)
1/4 szklanki oleju
1 cebula
sól i pieprz
40 g marchwi
musztarda
60 g korzenia selera
1 szczypta octu
40 g pora
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
3 ogórki
pietruszka
1 łyżeczka kaparów
Na sos:
pietruszka, szczypiorek
1 żółtko

przygotowanie

Przygotować zupę, doprowadzić do wrzenia, dodać mięso i por. Gotować powoli około dwóch godzin. Mięso pokroić poprzecznie do włókien i podawać z sosem i ziemniakami.

Sos: majonez połączyć z jogurtem i wymieszać z drobno posiekanymi korniszonami, kaparami i ziołami.
 Zupę tylko lekko podgotować, w przeciwnym razie będzie mętna, a mięso - suche.
drukuj
www.roterhahn.it