X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Przystawki

Tirtlen - wytrawne ciasteczka

składniki

Na ciasto:
olej
200 g mąki żytniej
Na nadzienie :
200 g mąki pszennej
200 g posiekanego szpinaku
1 łyżka oleju
lub 200 g sera (twarogu)
sól
lub 200 g ugotowanej kiszonej kapusty
trochę mleka

przygotowanie

Zagnieść ciasto z mąki, oleju, soli i mleka, odstawić na 1/2 godziny. Uformować długie ruloniki, pokroić na małe plasterki, a każdy plasterek (Tirtl) dodatkowo rozwałkować. Dodać szpinak lub kapustę kiszoną albo twaróg , przykryć drugim plasterkiem (Tirtl) i mocno docisnąć. Smażyć w głębokim gorącym oleju.
drukuj
www.roterhahn.it