X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Przystawki

Ravioli

składniki

400 g mąki żytniej
100 g szpinaku
100 g mąki pszennej
200 g twarogu
1 jajko
sól i pieprz
sól
gałka muszkatołowa, szczypiorek
3 łyżki oleju
2 łyżki parmezanu
letniej wody, ile potrzeba
1 gotowany ziemniak
ilości:

przygotowanie

Ugotowany i posiekany szpinak połączyć z serem, puree ziemniaczanym, parmezanem, szczypiorkiem i przyprawami, dobrze wymieszać. Mąkę jajko, sól, olej i ciepłą wodę zagnieść na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut. Następnie rozwałkować cienkie ciasto, wyciąć okrągłe talarki i układać na nich nadzienie szpinakowe, talarki złożyć ze sobą i dobrze docisnąć. Gotować w osolonej wodzie. Podawać z masłem i parmezanem.
 Można również zastosować farsz ziołowy, ziemniaczny lub z kapusty kiszonej.
drukuj
www.roterhahn.it