X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Przystawki

Kwaśna/kwaszona głowizna cielęca

składniki

400 g głowizny cielęcej, gotowej do gotowania
pieprz
1 cebula
sól
czerwony ocet winny
1/4 litra wody lub bulionu mięsnego
olej

przygotowanie

Cielęcinę pokroić w cienkie plasterki i podgrzać lekko w ciepłym bulionie. Cebulę obrać, pokroić w krążki i podawać z solą i pieprzem, octem i olejem na plastrach cielęciny.
 Pieczona głowizna cielęca
Nieco grubsze plasterki głowizny cielęcej najpierw obtoczyć w mące, a następnie panierować w ubitym jajku i bułce tartej, piec na rozgrzanym maśle. Podawać na gorąco z sałatką ziemniaczaną.
drukuj
www.roterhahn.it