X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Desery

Krem jajeczno-cynamonowy

składniki

500 ml soku z winogron
szczypta cynamonu
4 żółtka
60 g mąki z pszenicy Kamut

przygotowanie

Wlać do garnka 2/3 soku z winogron, dodać szczyptę cynamonu i doprowadzić do wrzenia. Pozostałą ilość soku wymieszać z żółtkami i mąką z pszenicy Kamut, a następnie dolać gotujący się sok winogronowy z cynamonem. Przetrzeć krem przez sitko i ponownie przełożyć do garnka. Zagotować i trzymać na ogniu przez kilka minut, nieustannie mieszając.

 
 Krem jajeczno-cynamonowy bardzo dobrze pasuje do wypieków na bazie domowego ciasta drożdżowego. Można go także jeść na zimno jak budyń. Wtedy radzimy, aby w trakcie przygotowania dodać do niego odrobinę mąki.
drukuj
www.roterhahn.it