X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Desery

Knedle z morelami

składniki

Na ciasto :
16 moreli
400 g gotowanych ziemniaków
75 g masła
175 g mąki
50 g bułki tartej
50 g masła
1 łyżeczka cynamonu
5 łyżki kaszy manny
16 łyżeczek cukru
3 jajka
cukier
1 szczypta soli
masło (zrumienione)
Ponadto :

przygotowanie

Jeszcze ciepłe ziemniaki odcisnąć i zagnieść z mąką, masłem, kaszą manną, jajkami i solą. Usunąć pestki moreli i wypełnić każdą połówkę owocu łyżeczką cukru. Pokryć morele masą ziemniaczaną, wrzucić do wrzącej osolonej wody i odstawić na 5 minut. Zmieszać cukier, cynamon i bułkę tartą, obtoczyć posypką knedle, a następnie ułożyć je na talerzach. Polać roztopionym masłem i podawać.
życzy powodzenia
Anni Fieg
Gospodyni z Karczma (Buschenschank) “Rauthof” przy Meran
drukuj
www.roterhahn.it