X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Desery

Ciasto miodowe

składniki

125 g masła
200 g miodu
3 jajka
125 g chudego twarogu
skórka z połówki cytryny bio
100 g rodzynek sułtanek
50 g orzechów laskowych
200 g maki razowej z pszenicy płaskurki
200 g mąki zwykłej z pszenicy płaskurki
3 pełne łyżeczki proszku do pieczenia
125 ml mleka

przygotowanie

Utrzeć masło, miód i jajka aż do otrzymania jasnej i puszystej masy. Dodać twaróg, skórkę z cytryny, rodzynki i starte orzechy laskowe. Dodać obydwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i mleko i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do kwadratowej formy nasmarowanej masłem i posypanej mąką. Piec w temperaturze 175° przez około 50 minut.
życzy powodzenia
Emmi Hintner Zingerle
drukuj
www.roterhahn.it