X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.

Przepisy z Południowego Tyrolu

Dania główne

Chłopska patelnia

składniki

400 g gotowanej wołowiny
1/2 liść laurowy
300 g ziemniaków (woskowych)
1/2 łyżeczki majeranku
1 cebula drobno posiekana
sól i pieprz
2 łyżki oleju
40 g masła
200 ml wywaru mięsnego
pietruszka

przygotowanie

Ziemniaki ugotować w skórce, obrać jeszcze gorące, ostudzić, a następnie pokroić w plasterki. Rozgrzać olej i podsmażyć posiekaną cebulę . Pokroić ugotowaną wołowinę, wrzucić na patelnię, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać majeranek, liść laurowy oraz ziemniaki i wszystko dobrze podsmażyć, dodać masło. Wlać odrobinę zupy, zamieszać, podawać.
 Podawać z sałatką z kapusty.
drukuj
www.roterhahn.it