X Korzystamy z plików cookies zgodnie z naszą polityką prywatności Click here for further information.
Home
Nowości i ciekawostki

Nowości ze świata agroturystyki

21.07.2016 - Nowy katalog "Miłośnik wiejskiego jadła"

Miłośnik wiejskiego jadła
Właśnie pojawił się nowy przewodnik kulinarny po najlepszych wiejskich kuchniach Południowego Tyrolu.
W gospodach oraz w tradycyjnych winiarniach spod znaku „Czerwonego Koguta“ gospodynie serwują najlepsze smakołyki wiejskiej kuchni. Drogę do prawdziwych doznań kulinarnych wskaże najnowsze wydanie katalogu „Miłośnik wiejskiego jadła“. Znajduje się w nim 40 najlepszych obiektów gastronomicznych, w których smakosze dobrej kuchni z pewnością wpadaną w zachwyt.

Na przystawkę znakomicie nadają się „schlutzer“, pierogi nadziewane szpinakiem, polane masłem i posypane parmezanem albo "tirtlen"„tirtlen“, czyli płaskie pierogi nadziewane kapustą lub twarogiem, smażone w oleju. Jako danie główne proponujemy jagnięcinę, wołowinę, wieprzowinę lub półmisek mięs, a jesienią ’ nie może zabraknąć soczystej dziczyzny. Wegetarianie docenią knedle knödel-tris , a wiosną potrawy ze szparagami z własnej uprawy. Słodkim akcentem w menu będą smażone, nadziewane pączki (krapfen), paterzeachn (słodkie kluski ziemniaczane) i wiele innych deserów. Pragnienie ugaszą domowe soki owocowe. W tradycyjnych winiarniach można skosztować nagrodzonych win z najlepszych winnic Południowego Tyrolu.
Zanim dane gospodatstwo trafi do katalogu, musi zostać poddane surowej kontroli jakości.
„Miłośnik wiejskiego jadła“ katalog jest dostepny w banku Südtiroler Raiffeisenkassen oraz w punktach informacji turystycznej lub można go bezpłatnie zamówić w Zrzeszeniu Rolników Południowego Tyrolu pod numerem telefonu 0471 999308, faksem 0471 981171 lub pod linkiemZamówienie katalogu/strong>.

> Przewodnik online po najlepszych gospodach i tradycyjnych winiarniach

Nasze archiwum